Monday, November 30, 2009

Show Begin

video

21/11/2009 - Dewan Raja Lumu, Muzium Alam Shah, Shah Alam.

Adam kat depan sekali berkasut merah...

Rindu Sangat

sebab Adam balik beraya kat kampung.

Friday, November 27, 2009

Selamat Hari Raya Aidil Adha

diucapkan kepada semua...

kali ini raya tersangat biasa-biasa je.

Wednesday, November 25, 2009

Masih Lagi

di hospital (Selangor Medical Centres) sejak 3am Ahad lepas. Adib demam panas yang melampau, sehingga mencecah ke 39.2 darjah celcius. Dua kali blood test results, tiada denggi tapi virus infection dalam darah yang menyebabkan sel darah putih sangat tinggi. Alhamdulillah, sejak semalam panas dah kurang sejak doc. bagi ubat demam Cataflam tapi ditambah dengan gejala selsema seperti hidung tersumbat yang tidak menyelesakan pernafasan Adib. Dr. Hoe akan supplykan ubat titis hidung. Harini doc. akan stopkan Cataflam and we'll see the results...
Mama have to start work dengan berat hati hari ini... Harap Adib boleh discharge besok sebab tak sanggup la nak beraya haji kat spital weh... Sakit mata Adam dah makin ok.

Monday, November 16, 2009

Bila agaknya

Nak dapat menengok movie 2012 ???

Not this Saturday la coz that day Nov. 21 is Adam's Graduation Day.Hah.. Adam dah graduate? Not lah... it's just persembahan from student age 5 and graduation for student age 6. Tak sabar nak tengok what kind of persembahan tu. ekkkeekee...
Last Saturday (14 Nov) - Adam's Report Day. Jumpa cikgu2 kelas Adam and both said Adam ada banyak improvement dan selalu berebut nak jadik imam time kelas Fardhu Ain. Alhamdulillah... Mama harap Adam akan pandai semuanya sebelum naik darjah 1 nanti.
Nota kaki untuk Babah:
Ngeee.... betul ke nak sunatkan Adam cuti sekolah nanti ??? Tak rasa cam Adam tu kecik lagi ke??? Kesian dia bang, tak pandai lagi pun nak naik basikal BMX.
Daripada,
Mama Adam Zharfan

Tuesday, November 10, 2009

2012





Nak tengok movie ni ....

Cium Isteri

Pada suatu pagi, bertanya isteri pada si suami :
Abang tengok jiran kita yg baru pindah tu?
Kenapa?
Tiap pagi sebelum pegi keja, suami dia akan cium isterinya.
Bila balik keja, dia berikan isterinya sekuntum bunga ros.
Loving betullah mereka ye... kenapa abang tak buat macam tu?
.
.
.
.
.
.
selamba je suami tu jawab ...
.
.
.
Nak mampus... mana la abang kenal isteri dia?
.
.
.
kuang..kuang..kuang..

Monday, November 9, 2009

Tak cuti raya ke?

Ngeee... terdiam seketika bilamana soalan itu diajukan oleh bos sebentar tadi. And automatically kepala den geleng jo. Biaq betui hang tak cuti raya??? A'ah, raya haji pun dah dekat dan nampak gaya macam kena raya kat Shah Alam je... nak gak balik tapiiiiiiiiiiiiii takut budget bulan depan burst. Sebabnya... nak buat 18th months DPT immunisation Adib Zaquan lagi, p bercuti-cuti malaysia lagi, nak sunatkan Adam Zharfan lagi, nak bayar apa-apa yang patut Adam masuk tadika lagi, dan lagi dan lagi.
Kalaulah ada yang sudi tumpangkan pergi dan balik raya Kedah free of charge...

Friday, November 6, 2009

Kenduri Arwah

Arini kat rumah Kedah ... dengarnya jemputan dekat 500 orang. Wah, sesapa nak tumpang buat majlis kawen pun boleh! Terkilan... sebab tak dapat balik tolong habiskan nasik n lauk kenduri
Al-Fatihah buat semua arwah ...

Thursday, November 5, 2009

Not Well

I am not feeling very well now ... demam selsema & batuk since last few days.
But today getting worse. Lagi-lagi plak kena aircond.
Harap dapat bertahanlah sampai esok coz dah tak koser nak cuti-cuti lagi.