Thursday, August 19, 2010

Sentimental

Ntah kenapa semalam 2 beradik tu jadik sentimental bila dengar kakaknya nak balik Indon nanti... huh!!! Adam Zharfan siap menangis tersedu-sedu x bagi Karsih balik bercuti 1 bulan setengah. Adib Zaquan bila dah tengok abangnya nangis, x semena-mena dia pun sentimental gakssss. Adam cakap siapa nak tolong bukak pintu pagar bila Adam balik sekolah nanti bila kakak xde, siapa nak mandikan Adam, siapa nak masak untuk Adam, siapa nak jaga Adib....
Mama nak tergelak pun ada tengok karenah Adam malam tadi. Adam beria-ia x bagi karsih balik Indon macam la orang tu nak balik esok. Mama bagitau Adam, kakak balik kg. lambat lagi la... lepas baby lahir baru kakak balik dan nanti kakak datang sini balik. Then, barula Adam cool skit n mula la tanya Mama macam2. Tanya nanti Mama ke yang tolong bukak pintu pagar, Mama x pergi kerja ke... Mama cuti panjang ye... bila dah expalain betul2 kat Adam, baru dia ok.
Then boleh plak Adam buat statement > haaaa, abang x sabar la mama nak tengok Addy keluar nanti comel macam abang kan mama????
kihkihkih... tersenyum panjang Mama dengar statement tu padahal dalam hati dah gelak sakan. Mama cakap mestila comel n hensem macam abang Adam n Adib... hehehehe!!!

Wednesday, August 18, 2010

Salam Ramadhan

Alhamdulillah... mama masih berpuasa hingga ke hari ini - 8 Ramadhan. Semoga dapat berpuasa penuh Ramadhan kali ni walaupun tengah sarat...
Isnin lepas buat rutin check up - 59kg n baby alhamdulillah!!! Harap2 mama bersalin ikut due date sbb nak beraya la dulu dan makan sepuas2nya. Mudah-mudahan....

Adam berjaya puasa penuh 1 hari je... lain-lain hari ada yang separuh, dan banyak yang tak penuh..huhuhu! Memang mencabar nak mendidik anak belajar berpuasa kan???

Selamat menunaikan ibadah puasa kepada semua .....

Monday, July 26, 2010

Blog n FB

semenjak 2 menjak ni asyik ber FB hinggakan nak bukak n update blog pun malehhhh ....
sbtu lepas wat rutin check up (skrg dh every 2 weeks), berat badan dh cecah 57.1kg. wehuuuu, rekod berat time pregnant sblm2 ni pun cecah 60kg ja. rasanya kalini pregnant, berat bleh pecah rekod tu! another 8 more weeks to go... baby inside almost 2.2kg.
adam n adib was very excited dpt tgk bb kt screen... adam yg x sabar2 n slalu tanya bila 'ady' nak kluar, kenape lambat sgt nk kluar n macam2. rasanya kalau adib dh pandai cakap pun, dia akan tanya soalan yg sama. kihkihkih. tapi adib la yg selalu sgt cium perut mama....
mama harap bila bb dh lahir nanti, abang2nya akan sayang n jaga dia.

Friday, July 9, 2010

my wishlist ...

sebelum bersalin kali ni banyak sangat rasanya nak wat itu ini, nak makan itu ini, nak pegi sana sini.....

alhamdulillah wishlist nak tukar kereta yang selesa n luas skit dah tercapai. rezeki anak-anak. selamat tinggal WMJ 7252 yang telah banyak berjasa kepada kami sekeluarga, sedih la pulak :-(






welcome WUB 8760...
then... teringin plak nak makan lamb chop grilled. last2 dpt makan kt Victoria Station, PJ. urmm, yummy !!!
below-ordered by him ;-)
NOW... my last wishlist is to go cuti-cuti malaysia at d beach ....

Wednesday, June 30, 2010

persiapan awal


last mon. pegi shopping barang2 baby kt jusco sunway pyramid coz it's a last day for member's... arini dh order CD (cloth diapers) 10pcs. tu pun rasa mcm x cukup lagi coz adib n new coming baby also will pakai. stok yg ada msih x mengcukupi so kena order lagi.

Thursday, May 20, 2010

Happy 2nd Birthday to Adib Zaquan

Semoga menjadi anak yang soleh ...


video
video

Wednesday, March 3, 2010

Memang....

lama ya amat tak update...
malas menaip tahap gaban sebab terlalu banyak peristiwa pahit, manis, tawar, masin, payau etc. dalam tempoh masa tu. so tak dapat diluahkan dalam bentuk penulisan di sini.
semoga kalian mendoakan kesihatan yang terbaik untuk saya buat ketika ini.....

Friday, January 1, 2010

Salam Tahun 2010

Selamat Menyambut Tahun Baru 2010 kepada semua...