Wednesday, December 23, 2009

Adam dan Seluar

Adam sekarang dah boleh berlari TAPIIIII dengan tak pakai SELUAR. Alasannya, takut tapi sebenarnya dia ngilu je. Time nak tidoq pun tak nak pakai seluar... Ngeeee! Ah.. sudahnya asyik berkain pelikat babahnya saja. Sampai bila ???
Nota kaki: Mama sekarang amat bizi ...

Wednesday, December 9, 2009

Dah selamat

Stand by ...
Dah siap !


Alhamdulillah.... Adam Zharfan dah selamat berkhatan jam 8.45 pagi tadi kat Poliklinik SALAM, Seksyen 19 Shah Alam. Adam memang kuat dan berani. Mama bangga dengan Adam !!!

Monday, December 7, 2009

Happy Birthday Adam

Selamat Hari Lahir Yang Ke-5.
Mama doakan semoga Adam Zharfan menjadi anak soleh yang taat pada perintah ibubapa dan perintah Allah s.w.t. Mama harap semua yang baik-baik berlaku sepanjang perjalanan hidupmu sayang.
Happy Birthday !
video

Sunday, December 6, 2009

6th Wedding Anniversary

Dear Abang,

Another year to create precious memories together.
Another year to discover new things to enjoy about each other.
Another year to build a life rich in love and laughter.
Another year to strengthen a marriage that defines "forever".
Happy Anniversary !
Love u so much

Wednesday, December 2, 2009

Susah Hati

Aduhai... susah hati sebab malam tadi Adib demam balik. Temp. 38 c. Batuk makin teruk dengan bunyi kahak yang agak ketara. Dah kena start makan ubat demam balik.
Next appointment dengan doc. Hoe on Saturday...

Tuesday, December 1, 2009

Alamak terlupa la

Terdengar dialog Adam dengan Karsih masa tengah mandi pagi tadi:

Adam: Apa la Atok ni.. eh, eh,
(terdiam seketika sebab tersalah panggil nama)
Apa la mmmmm (berfikir nak panggil apa) Kakak ni... he, he.
(sambil tersengih kat Mama)

Mama: Nape Adam panggil kakak, atok?

Adam: Alamak, saya terlupa la girl tu nama apa ....

* girl merujuk kpd karsih

Huh...baru je 4 hari balik kg. dah tersasul-sasul.

Monday, November 30, 2009

Show Begin

video

21/11/2009 - Dewan Raja Lumu, Muzium Alam Shah, Shah Alam.

Adam kat depan sekali berkasut merah...

Rindu Sangat

sebab Adam balik beraya kat kampung.

Friday, November 27, 2009

Selamat Hari Raya Aidil Adha

diucapkan kepada semua...

kali ini raya tersangat biasa-biasa je.

Wednesday, November 25, 2009

Masih Lagi

di hospital (Selangor Medical Centres) sejak 3am Ahad lepas. Adib demam panas yang melampau, sehingga mencecah ke 39.2 darjah celcius. Dua kali blood test results, tiada denggi tapi virus infection dalam darah yang menyebabkan sel darah putih sangat tinggi. Alhamdulillah, sejak semalam panas dah kurang sejak doc. bagi ubat demam Cataflam tapi ditambah dengan gejala selsema seperti hidung tersumbat yang tidak menyelesakan pernafasan Adib. Dr. Hoe akan supplykan ubat titis hidung. Harini doc. akan stopkan Cataflam and we'll see the results...
Mama have to start work dengan berat hati hari ini... Harap Adib boleh discharge besok sebab tak sanggup la nak beraya haji kat spital weh... Sakit mata Adam dah makin ok.

Monday, November 16, 2009

Bila agaknya

Nak dapat menengok movie 2012 ???

Not this Saturday la coz that day Nov. 21 is Adam's Graduation Day.Hah.. Adam dah graduate? Not lah... it's just persembahan from student age 5 and graduation for student age 6. Tak sabar nak tengok what kind of persembahan tu. ekkkeekee...
Last Saturday (14 Nov) - Adam's Report Day. Jumpa cikgu2 kelas Adam and both said Adam ada banyak improvement dan selalu berebut nak jadik imam time kelas Fardhu Ain. Alhamdulillah... Mama harap Adam akan pandai semuanya sebelum naik darjah 1 nanti.
Nota kaki untuk Babah:
Ngeee.... betul ke nak sunatkan Adam cuti sekolah nanti ??? Tak rasa cam Adam tu kecik lagi ke??? Kesian dia bang, tak pandai lagi pun nak naik basikal BMX.
Daripada,
Mama Adam Zharfan

Tuesday, November 10, 2009

2012





Nak tengok movie ni ....

Cium Isteri

Pada suatu pagi, bertanya isteri pada si suami :
Abang tengok jiran kita yg baru pindah tu?
Kenapa?
Tiap pagi sebelum pegi keja, suami dia akan cium isterinya.
Bila balik keja, dia berikan isterinya sekuntum bunga ros.
Loving betullah mereka ye... kenapa abang tak buat macam tu?
.
.
.
.
.
.
selamba je suami tu jawab ...
.
.
.
Nak mampus... mana la abang kenal isteri dia?
.
.
.
kuang..kuang..kuang..

Monday, November 9, 2009

Tak cuti raya ke?

Ngeee... terdiam seketika bilamana soalan itu diajukan oleh bos sebentar tadi. And automatically kepala den geleng jo. Biaq betui hang tak cuti raya??? A'ah, raya haji pun dah dekat dan nampak gaya macam kena raya kat Shah Alam je... nak gak balik tapiiiiiiiiiiiiii takut budget bulan depan burst. Sebabnya... nak buat 18th months DPT immunisation Adib Zaquan lagi, p bercuti-cuti malaysia lagi, nak sunatkan Adam Zharfan lagi, nak bayar apa-apa yang patut Adam masuk tadika lagi, dan lagi dan lagi.
Kalaulah ada yang sudi tumpangkan pergi dan balik raya Kedah free of charge...

Friday, November 6, 2009

Kenduri Arwah

Arini kat rumah Kedah ... dengarnya jemputan dekat 500 orang. Wah, sesapa nak tumpang buat majlis kawen pun boleh! Terkilan... sebab tak dapat balik tolong habiskan nasik n lauk kenduri
Al-Fatihah buat semua arwah ...

Thursday, November 5, 2009

Not Well

I am not feeling very well now ... demam selsema & batuk since last few days.
But today getting worse. Lagi-lagi plak kena aircond.
Harap dapat bertahanlah sampai esok coz dah tak koser nak cuti-cuti lagi.

Saturday, October 31, 2009

Aroma Ikan Bakar, Jeram

Memang puas hati and was recommended ... 45 minutes from Shah Alam & harga pun berbaloi-baloi.




Bergambar kat pantai sebelah restoran ni...



Ikan jenahak masak 3 rasa


Butter prawn, sotong goreng tepung, ketam goreng cili & jenahak bakar



Yummy, sehingga menjilat jari !


Best sangat and wish to come back again.

Saturday, October 24, 2009

Kembali Ke Rahmatullah

22/10/1924 - 24/10/2009
Hajjah Mariam binti Ibrahim, 85 tahun telah kembali ke Rahmatullah lebih kurang jam 6.30 pagi pada 24 Oktober 2009 bersamaan 5 Zulkaedah 1430H.
Semoga rohnya dicucuri Rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Amin.
AL-FATIHAH ...

Thursday, October 22, 2009

NAZA Ria Terbang

Exclusive - kejadian berlaku pagi tadi di atas landasan komuter sebelum stesen Subang Jaya.
Sudahnya, lambat sampai ofis sebab tren dah delay.


kat bawah kereta ni ada sorang lagi mangsa

pemandu kereta sedang diberi rawatan

petugas KTMB sedang memberi bantuan
dan saya hanya menjadi pemerhati dari dalam komuter.
Sekian laporan lintas langsung dari saya ...

Wednesday, October 21, 2009

nak share video ni .... kena concentrate & pls turn on your speaker.


http://kampung-chloe.blogspot.com/2009/10/you-must-cry-when-you-see-this.html

Tuesday, October 20, 2009

31 Tahun



today is my 31st birthday ...






nothing much special coz dah makin bertambah umur menjadikan hari ini lebih berumur daripada semalam.








tak best kan ;-)












Tapi, Alhamdulillah kerana Allah masih panjangkan umurku sehingga ke hari ini di sisi suami dan anak-anak tercinta. Semoga hidupku ini sentiasa mendapat limpahan rahmat dan keberkatan Nya. Amin.

Tuesday, October 13, 2009

Pergi Tak Kembali

Innalillahiwainnailahiroji'un ...
Pak Jang Hashim bin Shafie telah kembali ke Rahmatullah hari ini lebih kurang jam 9.30 pagi akibat sakit jantung. Semoga Rohnya dicucuri rahmat serta ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman kepada Allah.
AL-FATIHAH.

Monday, October 5, 2009

Adib Pandai Cakap


CAT





inilah satu patah perkataan yang Adib selalu sebut dengan terang, jelas dan nyata....

Tengok lembu pun cakap Cat, kekadang kat Mama pun Adib sebut CAT.

Wakakaakaa. Mama kucing kah ini ???

Tidoq asing

Malam tadi, percubaan kali pertama Adam tidoq asing kat bilik lain.


TAPI ...





GAGAL, sebab mata dok terbeliak ja sampai kul 11pm sebab dah tidoq petang. Kalau tak, mesti berjaya punya percubaan ni. Last2 bawak masuk tidoq sekali.

Then ambik Adib bawak masuk tidoq bilik. Since Adib dah tidoq awal sejak kul 8pm tu ingat ok la tak bangun. Eh..eh.. alih-alih dah angkat bawak masuk bilik, dia boleh terjaga pulak. Then tengok abang dia pun belum tidoq, apalagi 2 hero tu pun buat macam2 aksi main sama2. Bergusti la.. bertepuk-tampar la.. menjerit tgh2 malam buta.

At last, kul 1.00 am Adam baru tidoq and Adib kul 3.30am baru tidoq dengan Karsih sebab Mama dah tak larat nak melayan Adib sampai kul 2.00am jer....


Haru betul!!! Sudahnya, pagi ni semua terlewat bangun.

Monday, September 28, 2009

Kerja selepas cuti raya

Dah mula kerja Jumaat lepas (25hb. Sept.) tetapi baru hari ni mula buat kerja ala-ala manja gitu. Al-maklumlah masih di dalam mood raya. Apakah mood raya ini akan terus berkekalan sehingga ke penghujung Syawal ;-p ??? Memang dasar pekerja yang sungguh tak produktif... ahaks!

Every weekend selepas ini adalah aktiviti memenuhi jemputan rumah terbuka dan menambahkan berat badan termasuklah membunciskan perut.

Pintu rumahku akan sentiasa terbuka, jika ada permintaan.

SELAMAT HARI RAYA.

Sunday, September 20, 2009

Album Raya








SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 1430 H


KAMI SEKELUARGA




ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.
MAAF ZAHIR DAN BATIN KEPADA SEMUA SAUDARA MARA DAN KENALAN.

Monday, September 14, 2009

Mood Raya

Semakin dekat nak raya semakin dekatlah hatiku dengan kampung dalam mood malas bekerja dan juga malas nak update blog. Ngeeee. Kalau bab merehatkan bijik mata, huh rajin sungguh. Apakah??? Baju raya tak siap lagi nih. Ingat nak serbu K. Ram Tailor kat Medan Mara tengahari ni. Agak2 siap ke???
Yang sabar menanti;

Wednesday, September 9, 2009

Yahoo

Bukan nak cerita pasal Yahoo dot com dot mai or Yahoo Mail tapi Yahoo pasal cuti raya mama dah approved 16 - 24 Sept. 2009. YAHOO !!!

Tapi mata TETAP NGANTUK ! Apa kes ???

Thursday, September 3, 2009

Purse




Dah beli tadi kat Sogo ...


Message to Babah :- Jangan lupa ye janji kita ...


Mood Malas

Time bulan posa ni ntah napa ntah mama selalu sangat dalam mood malas nak buat keja. Asyik sangap ja pagi2 sampai ke petang. Apakah? Bulan posa jugaklah mama jadik tukang bukak pintu ofis tiap2 pagi sebab sampai ofis awal. 7.15am dah sampai, paling lambat pun 7.30am. Lepas bangun sahur tak sambung tidoq, kalau tak memang lambat la nak bangun balik... Memandangkan workload agak berkurangan sebenarnya banyak tapi malas nak buat , sebelum lunch time dah berangan nak pi jalan2 cari makan cuci mata kat Jalan TAR atau Sogo. Ni pun rasanya sat lagi nak pi Jalan TAR. Ntah apa yang nak dicari lagi kat situ pun tak tau la. Gigih ni... Esok plak bleh pi Sogo sebab ada sale preview 4-5 Sept. Lagi gigih. Sebab sure ramai giler manusia.
Pesanan penaja - Sentiasalah mencuci tangan dan pakailah penutup hidung dan mulut ketika berada di tempat awam ; -)

Tuesday, September 1, 2009

Raya-raya

Perghh... excited sungguh nak cuti raya nih. Cuti submitted from 16 - 24 September 2009. Tak taula approved ka dak, harap-harap xda masalah. Campur weekend, 9 hari saja. Ni trip Shah Alam - Aloq Setaq - Tangkak - Shah Alam nih.
Baju raya bebudak dah settle beli Ahad lepas kat Sogo dengan ramai giler manusia. Kasut raya Ben-10 Adam dah selamat kena pakai pi sekolah hari ni. Tu pun nasib baik dapat selamatkan t-shirt raya Ben-10 daripada Adam pakai sebelum raya gaks. Baju melayu raya pun Adam mintak nak pakai pi semayang terawih malam tadi... dengan alasan baju melayu lama dah ketat. Nasib baik Adib belum leh cakap lagi. Kalau tak, Adib pun sibuk sama nak pakai baju raya Ben-10 n Mickey Mouse tu. He..he..sabaq ja la !!!
Risau baju raya mama baru hantar jahit beading. Sempat siap ke ?

Friday, August 28, 2009

Thursday, August 27, 2009

WWF

video

Aksi terlampau ganas / seksi ?

Wednesday, August 26, 2009

Posa Tanpa Sahur

Jam baru menunjukkan 2.45pm, TAPIIIII mama dah terkebil-kebil dengan perut makin steady mengempis sedang riuh rendah buat lagu keroncong mak limah. Ni semua penangan tak bangun sahur dah terjaga tapi tidoq balik pagi tadi. Dah set alarm jam 5.00 pagi, berbunyi. Tapi swith off... sampai ke sudah pukul 7.30am baru sedar. Si Karsih tu pun tak reti2 nak bangun sendiri kalau mama tak bangun kong-kang, kong-kang kat dapur.
Mudah-mudahan dipermudahkan puasa hari ini. INSYAALLAH, gigih bertahan !!!

KoGiLa


Ntah sapa yang gila ???

Monday, August 24, 2009

Ramadhan al-Mubarak

Dialog mama dengan Adam pasal puasa:-
Mama: Adam dah makan?
Adam: Tak nak
Mama: Nape tak nak makan? Puasa ke?
Adam: A'ah Adam puasa...
Mama: Puasa tu apa? (saja je tanya nak test..)
Adam: Cikgu tu cakap puasa tu tak bleh makan..
Mama: Ooo, ye ke. Pandai. Minum bleh ke?
Adam: Cikgu tu cakap minum pun tak bleh..
Mama: (pandai anak Mama ni)
Tetiba lak...
Adam: Mama, bleh ke belikan biskut tiger yang ada sudu tu kat Petronas? Adam makan tadi dah habis. Boleh ke beli ???
Mama: (Huh, 'memang Adam puasa' kan!!?!)
Hari ke-3 berpuasa. Waktu kerja di bulan Ramadhan 8.00am - 4.30pm. Tapi bley tak suka-suki mama nak create office hour 9.00am-4.00pm? Haruskah? Atau apakah 8.00am-4.00pm?? It will depend on the situations. Kalau bos mengundur diri awal, mama pun bley le menyusul kemudian ;-p
Selamat berbuka puasa!

Thursday, August 20, 2009

Menjelang Tiba



SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK

Sunday, August 16, 2009

MCPF reTrEaT

14th - 16th auGust 2009 @ Equatorial Hotel, Cameron Highlands

* FuLLy SpoNSored bY TaN srI robERt phANG




sedapnya Adib makan strawberry ... Yummy!



habih comot...


Friday, August 7, 2009

CPM 2009

I AM VERY BUSY WITH THIS COMING EVENT ...











Monday, August 3, 2009

Cameron Highlands

31 Julai - 2 Ogos 2009































Load gambar je dulu... belum berkesempatan nak story-mory. SORRY !!!
Next repeat trip on Dec. INSYAALLAH. Kepada sesiapa yang berminat, boleh bagi nama...
Nota kaki: Adam time naik muntah sekali, time turun 2 kali. he...he...
Adib 'steady'.

Thursday, July 30, 2009

Nur Kasih



Sinopsis Nur Kasih Episod 10 @ 31 Julai 2009

Ketika menjalani hukuman penjara, Adam mula sedar dan insaf dengan kesilapannya. Selepas dibebaskan, Adam kembali ke rumahnya dan berhasrat untuk membawa Katrina kembali ke pangkal jalan. Adam mengambil keputusan untuk pulang ke Malaysia.Nur Amina nekad untuk menceritakan segala-galanya kepada keluarganya. Dia pulang ke kampung setelah sekian lama tidak kembali. Ketika tiba di kampung, Aidil menelefonnya dan memberitahu tentang kepulangan Adam. Adam dan Katrina tiba di Malaysia. Aidil melarang Adam membawa Katrina bertemu dengan ibunya. Aidil meminta Adam menyelesaikan segala masalah yang telah timbul di antara dia dan Nur Amina.


Really love and admired this story... ♥♥♥
Belum missed since episod 1.

Monday, July 27, 2009

Weekend yang "MENARIK"

25 Julai 2009, Sabtu

Dinner at http://www.nailisplace.com/html/outlet_sentul.html
Was interested and recommended!!!


Makan bersila atas verandah


Special snack - Ubi Rebus
Steamed Tapioca served with Sambal and Sweet Coconut


Then, ambik angin kat




Best....
THEN;
26 Julai 2009, Ahad
Pegi beli barang dapur kat Giant Stadium. Mama telah mengalami saat-saat getir di dalam hidup untuk selama 20 minit... SUSPEN
Mama ke kaunter customer service untuk redeem barang. Memang ler jalan menonong laju je sebab nak cepat. Sebelum tu dah inform Babah suruh tunggu Mama kat situ jer ngan Adam coz troli dah penuh. Karsih n Adib ikut Mama dari belakang, tu pun perasan dia ikut masa dah sampai kat kaunter. And I was assumed that memang Adam ngan Babah masa tu. And lepas redeem, terus melilau carik Babah sampai ke food court. Tetiba lak Babah datang tanya mana Adam.
HAH????? kenapa lak tanya Mama dan masing-masing mengambil langkah untuk menjejaki Adam dan bermulalah episod;
Tragedi 20 MINIT KEHILANGAN ADAM ZHARFAN
Air mata Mama dah mula meleleh-leleh masa cari Adam. 1st round carik takde, 2nd round tawakal je pegi kat tempat redeem tadi. Then ternampak sorang security guard tengah pegang sorang budak pakai baju merah tengah nangis2. Guard tu tengah bersiap-sedia nak buat announcement tentang kehilangan sorang budak lelaki berbaju merah mencari parentsnya yang berbaju putih dan biru....
Mama rasa cam nak menjerit je bila nampak yang budak berbaju merah tu adalah anak Mama, Adam Zharfan. Hu..hu.. Mama terus lari peluk Adam and guard tu menonong pegi dari situ. Tak sempat Mama nak ucap terima kasih kat dia. Adam cam trauma skit masa tu... Mama peluk Adam buat seketika untuk cool... Alhamdulillah.
Agak-agak kat mana la guard tu jumpa Adam ekk? Nasib baik dia yang jumpa, kalau orang yang jumpa tu berniat tidak baik? Hish, ngeriiiiiii.
SALAH SIAPA... ???
SALAH SEMUA (MAMA, BABAH & KARSIH)
Any objections?
Moral of the story :- Sentiasa pegang/awasi anak anda semasa berada di luar rumah...

Friday, July 24, 2009

Layanz

TOLONG la layanz 1st song kat sebelah ... ©
;-) To Babah, jangan marah ha!

Thursday, July 23, 2009

Tutorial ♥®©™

1st silibus - Untuk membuat simbol , tekan alt+3.
2nd - Registered mark.. Apakah itu registered mark? Ini ye ... ® ← nampak tu?
Baiklah, caranya sama jugak, tekan alt+0174.
3rd - Copyright ©, tekan alt+0169.
4rd - Trademark ™, tekan alt+0153.
Thanks to CY n ML ©.
Sekian dahulu sesi tutorial kali ini. Sehingga ketemu lagi di lain masa & hari. GIGIH.
Nota kaki: Sila pastikan NumLock anda diaktifkan. Kalau masih tak berjaya, sila minum air rebusan blog mama ini. GERENTI berjaya.

Gigihnyer...

Gigih betul mama dok menggodek blog arini. Akhirnya.... muncul dengan wajah baru. Nampak cam serabut kah ??? Gigihnyer ...

Wednesday, July 22, 2009

Monday, July 13, 2009

Facebook Ciptaan Yahudi


Tapak jaringan sosial, Facebook, Fb, dicipta pelajar jurusan sains komputer gagal menamatkan pengajian di Universiti Harvard, Mark Zuckerberg pada 4 februari 2004. Hampir 5 tahun kemudian, Fb kini dilaporkan mempunyai lebih 175 juta pengguna berdaftar di seluruh dunia.
Hakikatnya, penggunaan Fb menjadi kegilaan masyarakat dunia, tidak terkecuali Malaysia. Ahli politik, ahli perniagaan, artis, pelajar institusi pengajian tinggi, pelajar sekolah, pekerja sektor swasta dan kerajaan, antara pengguna berhubung dan bertukar maklumat melalui Fb. Malah ramai jarang tidur malam kerana taksub ‘melayan’ Fb hingga awal pagi dan kemudian mengantuk di pejabat, mengurangkan produktiviti. Segelintir leka membuang masa bersembang kosong tetapi dilabel ‘berkomunikasi’, justeru perlakuan terbabit diterima ramai. Pada masa sama majoriti mendakwa memanfaatkan fb mengikut keperluan masing-masing.

Maklumat berhubung latarbelakang Mark - beberapa fakta berhubung individu ke 321 terkaya di dunia itu, hartanya USD1.5 billion. Dia dilahirkan di New York, Amerika Syarikat. Ayah dan Ibunya, Edward dan Karen Zuckerberg berketurunan Yahudi. Maksudnya Mark Zuckerberg, Yahudi, sekaligus Fb, ciptaan Yahudi.

Selama ini umat Islam di seluruh dunia memboikot barangan keluaran Yahudi, khususnya produk berbentuk 'pilihan' bukan 'keperluan', mengapa tidak Fb?

Tuesday, June 30, 2009

FAQS Cloth Diaper






Cita-citaku nak buat collections...

Friday, June 26, 2009

Jacko Meninggal Dunia

Michael Jackson meninggal dunia pada 2.26 pagi Jumaat, waktu Malaysia akibat jantung gagal berfungsi.

Beliau berusia 50 tahun, mati dalam perjalanan ke Pusat Perubatan UCLA di Los Angeles, California terletak kira-kira 6 minit dari rumahnya.
Di CNN, abangnya, Jermaine Jackson berkata .. "May Allah be with you Michael"
Sebelum ini Michael dilaporkan memeluk Islam dengan menggunakan nama ‘Mikaeel’. Beliau dikata melafazkan syahadah di rumah temannya, David Wharnsby di hadapan iman di Los Angeles, California. Setakat ini, belum kedengaran laporan media barat membangkitkan isu berhubung status ugama dianuti bintang pop lagenda terbabit.

Semua percaya bedah siasat mayat akan dijalankan dalam tempoh terdekat dan kemudian upacara pengkebumian akan disempurnakan. Jika dakwaan Michael memeluk Islam sebelum kematiannya benar, pelbagai soalan harus dijawab masyarakat dunia. Rakaman temubual Jermaine bersama CNN pada jam 2.37 petang tadi TIDAK lagi menyiarkan kenyataan penuh Jermaine. Barangkali, di satu sudut dunia ada kelompok sedang membincangkan status pengkebumian penyanyi berusia 50 tahun itu.

Monday, June 22, 2009

Cute Fish Spa







Sempat lagi menyelit time lunch tadi kat CM... ahaks !!! Geli jer time ikan-ikan tu mengigit. Mama pilih ikan yang kecik je, ada gak ikan yang besaq skit. Takut angkat kaki je tinggal tulang kang. RM5 for 10 minutes.